Hypnos för dig

Lite allmänt om hypnos


Hypnos är inget farligt eller onaturligt. Ordet har i många år används på ett sätt att det finns en rädsla mot att bli utlämnad och detta är inte sant.
Det är ett tillstånd av avslappning där du inte riktigt sover men kan koppla av. I detta tillstånd blir hjärnan mer mottaglig för intryck. Genom hypnos kan du få en positiv association med en känsla och därför vill du återuppnå denna och därigenom förändrar du beteendet.
Det som är viktigt med hypnos är att det förstärker den vilja du själv har, detta innebär att du kan aldrig kan få en ny vilja – vilket ibland görs gällande.
Det går aldrig att fastna i hypnos eller få några bieffekter. Många känner sig pigga men att hjärnan fått jobba lite och detta är naturligt och kan kännas lite förvirrande.

Hur går det till


Inom hypnos börjar med en konsultation som tar cirka 20-30 minuter där vi går igenom vad som är problemet och lite runt om så jag får en bild huruvida jag kan hjälpa dig och om hypnos är rätt verktyg för dig. Oftast är det viktigt att se vilka föreställningar som ligger till grund.
Detta för att jag lättare skall kunna coacha dig under hypnosen att åstadkomma det du själv vill. Hypnos är inte terapi utan ett redskap för att förändra känslor och beteenden som kan kännas störande.

Naturligtvis gäller tystnadsplikt.

För vem passar hypnos?


Det intressanta med hypnos är att du inte behöver vara ”troende” utan det enda som är viktigt är att förändringen du vill åstadkomma är din egen.
Alla människor som sover med djupsömn är i ett hypnotiskt tillstånd och vet hur det känns och kroppen känner igen känslan när du slappnar av.

Exempel där hypnos kan stärka din vilja att förändra din känsla


”Jag biter på naglarna och kommer på mig själv när fingret redan är i munnen och skall bara fixa kanten och sedan skall jag inte bita mer”
”Jag känner en oro när jag skall presentera något inför publik”
”Jag har ångest över något och kan inte släppa det och vara glad”

Hypnos av Ronnie i Media

Besök hos Morrongänget på Mix Megapol Video från besöket
Artikel i Kungälvsposten (klicka på bilderna för större storlek)